De online stopwatch ChronMe

Published on Sunday, November 2nd, 2014

De tijd beheersen die het ons kost iedere dag taken uit te voeren is een goede manier om onze productiviteit te verhogen. Voor velen van ons is de computer iets waarmee uren voorbijgaan en zodra we het merken is het avond en hebben we niks bereikt. Dan stellen we ons de typische vraag: Wat heb ik vandaag gedaan?
Een oplossing voor dit probleem is ChronMe, een online stopwatch die je helpt om de tijd te meten die je besteed hebt aan bepaalde dagelijkse activiteiten door een interactief programma in de vorm van een lijst bij te houden. Het houdt je op de hoogte van de verschillende dingen die je hebt gedaan toen ze begonnen en hoe lang het voor je geduurd heeft om ze uit te voeren.
De Engelse versie van de ChronMe online stopwatch is er sinds 2008. Tot nu toe hebben we verschillende goede beoordelingen gekregen van gebruikers die de online timer gebruiken voor de volgende activiteiten:
  • zich voorbereiden op speeches
  • monitoren van projecttijden
  • monitoren van fabrieksvertragingen
  • meten van prenatale persweeën
  • meten van gesprekstijd bij contact centra
  • monitoren van dienstaanvragen bij een taxibedrijf
  • synchroniseren van video”s van hoge kwaliteit
Met zijn intuïtieve vorm heeft hij slechts twee knoppen: een knop om te starten en om de stopwatch te stoppen, de andere om de stopwatch te resetten. Iedere keer als je de stopwatch stopt zal er een nieuwe regel verschijnen in je lijst die de begintijd aangeeft, de tijdsduur en de precieze datum waarop het gebeurd is.
De uiteindelijke lijst kan naar de computer gedownload worden in CSV en SCSV formaat, die geïmporteerd kan worden in elke compatibele software zoals Excel. De meeste Europese gebruikers zullen zien dat het SCSV formaat de datum in de kolommen plaatst als deze geopend wordt met Excel. De beste benadering is om elk formaat te proberen en te kijken welke het beste bij jou past.

Comments are closed.